WEB & APP DEVELOPMENT

HET PROCES

STRATEGIEFASE

Waarom doen we wat we doen?

Een goed begin is het halve werk zegt men vaak en bij het ontwikkelen van websites en (mobiele) apps is dat ook zeker het geval. Er is vaak behoefte aan een strategie. Het is verstandig eerst een momentopname te maken, alvorens direct te starten met het ontwikkelen. Met zo’n momentopname wordt achteraf meteen duidelijk of en in welke mate de nieuwe ontwikkeling effect heeft gesorteerd.

“Start with Why” – Simon Sinek

Waar staat u met uw bedrijf op dit moment, waar wilt u naar toe en hoe is dat dan vervolgens te realiseren. In deze fase gaan we op zoek naar antwoorden op vragen als : Wat onderscheidt u van de rest? Waarom doet u wat u doet? Over het “Beginnen met uw Waarom” is een fantastisch Youtube filmpje beschikbaar van Simon Sinek. Hij presenteerde zijn “Start With Why” in 2009 tijdens een TED Talk.

We bekijken dus eerst samen uw huidige online en offline identiteit. Vervolgens bespreken we met u de door u gewenste identiteit over een paar jaar, bijvoorbeeld over 5 jaar.  Wat moeten (toekomstige) klanten van u weten? Welke beleving past er dan bij uw bedrijf of uw dienstverlening? We proberen dit beeld zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Vervolgens formuleren we taken en doelen om de gewenste identiteit concreet te maken.

We streven er naar uw organisatie vanaf het eerste moment actief betrokken te laten zijn bij het ontwikkelingsproces. Op die manier komen de beste features en functies aan het licht, wordt de ontwikkeling breed gedragen en kunt u zo met vertrouwen naar de Design fase overstappen.

VORMGEVING : VAN IDEE NAAR PROTOTYPE…

DESIGNFASE

DESIGNFASE – Hoe gaan we dit doen?

Na een strategische basis te hebben gelegd komen we toe aan de designfase. De vormgeving kan van start, maar er dient eerst goed te worden nagedacht over de user experience. Hoe gaat de eindgebruiker deze ontwikkeling gebruiken? Is de ontwikkeling wel gebruiksvriendelijk en is deze wel duidelijk? 

In deze fase zal een goede samenwerking nodig zijn van aan de ene kant de designers, die verantwoordelijk zijn voor de grafische presentatie van de ontwikkeling en aan de andere kant de ontwikkelaars, die een zo goed mogelijke vertaling moeten maken van het design naar de te ontwikkelen modules en schermweergaven. Deze samenwerking is cruciaal in het ontwikkelingsproces en vaak zie je hier een spanning ontstaan tussen wat er prachtig uit ziet op papier (of op het scherm) en hoe dat vertaald wordt naar code door de programmeurs.

Dit is dan ook bij uitstek de meerwaarde van Stephan Spies. Hij heeft een jarenlange ervaring als ontwikkelaar, maar heeft ook vaak naast ondernemers en grafisch vormgevers gestaan om zo de beste oplossing voor beide vakgebieden samen te brengen. Het vertalen van de wensen, met de uitgangspunten uit de strategische fase, maken die vertaalslag heel concreet en haalbaar voor beide specialismen. Hij kan zorgen voor een heldere communicatie tussen de ontwikkelaars en de designers. Dit versnelt het proces, verlaagt zo de kosten en zorgt voor een doelgerichte aanpak.

 

ONTWIKKELFASE

Websites en Apps

Na de algemene oriëntatie in de strategie- en disignfase zullen we in de ontwikkelfase doelen omzetten in concrete producten en diensten. Naast het ontwikkelen van één of meerdere websites, kunnen we deze ook ondersteunen met een handige (mobiele) App. Zo’n app kan specifiek zijn, voor een bepaalde afdeling of voor een uniek product binnen uw bedrijf, maar deze kan natuurlijk ook voor algemeen gebruik worden ontwikkeld. Hier wordt meteen duidelijk dat het helder moet zijn welke toegevoegde waarde deze te bouwen ontwikkeling de gebruikers zal gaan bieden.

Community websites

Een community website is een website met een veel hogere mate van interactie, vergeleken met normale websites. Dit kan interactie zijn met uw afnemers, maar dit kan natuurlijk ook juist met uw leveranciers zijn of een mengeling van beiden. Een community website heeft meestal als doel : Elkaar frequent digitaal te ontmoeten om zo kennis en ervaring met elkaar uit te kunnen wisselen. Facebook is een voorbeeld van zo’n community website. Echter is de groep gebruikers (vrienden) op Facebook heel divers en het gebruik ervan vrij algemeen.

Maatwerk oplossingen

Elk bedrijf is uniek, dus elke website en app is ook uniek en op maat gemaakt. Soms is er een complexere ontwikkeling nodig en biedt een normale website of app niet datgene wat uw bedrijf of dienst nodig heeft. We hebben ervaring met het ontwikkelen van complexe en vaak klant-specifieke maatwerk oplossingen.

Zo hebben we fundraise websites (www.homeride.nl en www.starteenactie.nl) ontwikkeld voor het Ronald McDonald Kinderfonds en hebben we een internationaal community platform gebouwd voor yoga docenten en hun leerlingen.

Het ontwikkelen van oplossingen om software binnen uw bedrijf beter te laten samenwerken behoort ook tot de mogelijkheden. Zo hebben we software ontwikkeld om Bezoekverslagen via uw iPhone of iPad te koppelen met Profit van AFAS Software. Het gevolg van deze ontwikkeling is voor de gebruiker een enorme tijdwinst, aangezien deze niet meer achteraf alles hoeft in te voeren in de CRM of ERP software en het bedrijf profiteert van het feit dat  collega’s direct op de hoogte zijn van de door de gebruiker gemaakte afspraken. 

LATEN WE SAMEN WERKEN

We zijn benieuwd wat we voor je kunnen betekenen. Laat hieronder een berichtje achter en we nemen spoedig contact op.